Nyiss az „újra”, miután feldolgoztad a régit!

Már egy ideje egyedül vagy és társat szeretnél? Ha még fél lábbal benne vagy egy kapcsolatban, akkor arra biztatunk, hogy ne két lovat próbálj megülni egyszerre, hanem dönts vagy a folytatás, vagy a továbblépés mellett és ezután kezdj ismerkedésbe a Vega Randi társkereső felületén.

Egy új kapcsolat megkezdése előtt fontos, hogy régi szerelmi ügyeinket letisztázzuk magunkban és tiszta lappal tudjunk kezdeni. Aki tartós párkapcsolatra vágyik, annak érdemes rendet rakni a lelkében, hogy helyet tudjon adni egy új embernek a szívében!

Érdemes megtenni ezt a lépést, hogy ne egy óriás „batyuval” érkezz meg az új kapcsolatba.

Miért ért véget?

Az, hogy mi vezetett szakításhoz, nagyon egyedi lehet. Talán több évig tartott, és azt hitted, együtt öregedtek meg. Lehet, hogy sok rövid, futó kalandon vagy túl, mert eddig nem hozott az élet olyat, aki mellett szívesen elköteleződtél volna. Netán volt egy párod, aki nagyon „megsebzett” és azóta valójában nem sikerült talpra állni.

Egy dolog biztos, mielőtt a jövőbe tekintesz, érdemes áttekinteni a kapcsolati múltadat.


HOGY VOLT EZ A SZÜLEINKNÉL…

Az első párkapcsolat, aminek kisgyerekként szem és fültanúi vagyunk legtöbb esetben saját szüleink házassága. Ez már adhat egy mintát arra vonatkozóan, hogy mit tartunk majd helyesnek, mi elől fogunk menekülni, mit fogunk gondolni a másik nem képviselőiről.

A szülői minták beazonosítására, és az azokkal való munkára ma már több lehetőség van személyes konzultáció keretében (pszichológussal, kineziológussal) vagy csoportos foglalkozásokon, előadásokon. Oldalunkon találkozni fogsz olyan szakemberekkel és program lehetőségekkel, akik és amik mélyebben segítenek feltárni a szülői mintákat, amiket cipelünk magunkkal saját kapcsolatainkba. Addig is érdemes lehet visszaemlékezni, hogy gyerekként, milyennek láttuk őket, vagy azokat, akik mellett felnőttünk.

 

SZAKÍTÁS UTÁN

Saját fel nem dolgozott szakításaink is árnyékként vetülhetnek leendő párkapcsolatunkra. Sőt az is lehet, hogy be sem tud sétálni életünkbe a nagy Ő, mert annyi félelem és fájdalom lapul bennünk korábbi csalódásaink miatt. Egyedül is elkezdhetünk kicsit visszatekinteni kapcsolati múltunkra és feltérképezni az eddig felmerülő legfőbb problémákat. Ezeknek a felismerése már fél siker.

A legtöbb szakítás, főleg a több éve tartó kapcsolatok utáni elválás olyan, mintha kicsit meghalna számunkra a másik. Főként annak, akit esetleg váratlanul ér az elhagyás.

Ilyenkor természetes, hogy időt kell hagyni a „gyászra”, idő kell ahhoz, hogy elfogadjuk, az életünknek az a része, amit vele töltöttünk, lezárult. Bátorság kell ahhoz, hogy ezzel szembenézzünk, de meglesz a gyümölcse. Ez lehet az aranyközépút aközött, hogy valaki belereked az önsajnálatba és évekig gyászolja a másik elvesztését, vagy mindenféle pótcselekvésekkel, futó kalandokkal, bulihegyekkel próbálja enyhíteni fájdalmát.

A friss szakítások feldolgozásában nagy segítség lehet, ha barátokkal, bizalmasokkal meg tudod beszélni a felgyülemlett érzéseket, gondolatokat.

Egyedül is belefoghatsz egy áttekintésbe, ami segít letisztázni kapcsolati múltadat! Figyeld meg a visszatérő mintákat és legyél tudatosabb rájuk. Gondold át, hogy neked miben kell fejlődnöd, mit érdemes legközelebb máshogy csinálnod?
Tippünk:

Feldolgozásként készíts mini párkapcsolati biográfiát!

Ezeket vedd sorra eddigi kapcsolataidban:

– Te szakítottál, vagy Veled szakítottak?

– Miért váltatok szét? Mik voltak a legnagyobb problémák a kapcsolatotokban?

– Milyen elvárások voltak, amiknek nem akartál, nem tudtál megfelelni?

– Milyen ideálnak nem tudott megfelelni korábbi párod?

 

ELFOGADÁS

Ez utóbbi azért is fontos kérdés, mert sokszor olyan magasra emeljük a lécet, hogy azt képtelenség bárkinek is megugrani. A tökéletes társ képe korlátozó tényező lehet, mert a hatalmas elvárások közepette a másik azt fogja érezni, hogy nem elég jó nekünk. Ez máris borítékolja a feszültséget és az instabilitást kettőtök között. Az elfogadó szeretetből és abból a vágyból, hogy megpróbáljuk megismerni a másikat és elfogadni olyannak amilyen, nagy erőket tud meríteni leendő társunk.

Ez a hozzáállás segíthet abban, hogy ideálok kergetése helyett egészséges képünk alakuljon ki arról, hogy milyen típusú emberrel szeretnénk együtt lenni.

Ha a visszatekintés során megállapítod, hogy vannak olyan exeid, akikre mai napig sokat gondolsz, esetleg álmaidban is visszaköszönnek, akkor érdemes lehet kipróbálni egy kis vizualizációs gyakorlatot.

 

Tippünk:

Vizualizációs gyakorlat

  • Hunyd be a szemedet és képzeld el, hogy találkozol ex pároddal.
  • Köszönd meg azt, amit egymástól kaptatok. Ha szeretnél gondolatban még valami fontosat elmondani neki, akkor tedd meg. Lehet, hogy úgy érzed, Ő is szeretne mondani neked valamit, esetleg bocsánatot kérni, ha megbántott, megcsalt..stb
  • Előfordulhat, hogy „szálakat” érzel még kettőtök között, amiket a továbblépés érdekében érdemes megszüntetni.
  • Ha eljött az idő, akkor engedjétek egymást útnak.

 

Pár napot igénybe vehet a fenti tippek kivitelezése, de több évnyi kapcsolat távlatában ez nem sok idő és megéri a fáradtságot. Így sokkal hatékonyabban és megújult erővel vághatsz bele az új élményekbe!

 

Mini tanfolyamunk következő részében ismerkedést segítő önbizalom növelő tippekkel érkezünk.

©2020 Vega Randi - PÁRTALÁLÓ TÁRSKERESŐ BLOG -vegánoknak, vegetáriánusoknak és érdeklődőknek - Minden jog fenntartva.

Kapcsolat

Ha kérdésed lenne az oldalunkkal kapcsolatban, keress minket nyugodtan!

Folyamatban...

Lépj be!

vagy    

Elfelejtetted a részleteket?

Create Account