Regölyi Lilla és Regölyi Péter egy igazán belevaló vegán páros, akik az ország egyik legjobb vegán burgerezőjének a “Vegan Love”-nak a tulajdonosai. Őket kérdeztük kapcsolatukról, esküvőjükről és arról milyen párnak lenni az életben és a munkában egyaránt.

“Egyszercsak megváltozott valami és másképp kezdtünk egymásra nézni.”

– Mióta ismeritek egymást, hol és mikor kezdődött a Ti “Love sztoritok”?

Lilla: Én nagyjából 17 lehettem, Ő pedig 19, amikor megismertük egymást. Tehát mondhatjuk, hogy lassan húsz éve történt. Már akkor sokat jártunk elektronikus zenei bulikba, és egy “labirintus” nevű helyen mutatott be neki egy barátom. Utána sokáig barátok voltunk, éveken keresztül lógtunk együtt, nyaraltunk is a párjainkkal együtt, nagy társasággal. Aztán egyszercsak megváltozott valami és másképp kezdtünk egymásra nézni. Onnantól történelem 🙂

– Korábban volt társkereső oldalas tapasztalatotok?
Peti: Nem, soha. Nem volt rá szükség. Mi ebből kimaradtunk.

“…sokan elmondásuk szerint életük legjobb lagziján voltak.”

– Mióta vagytok házasok?
Lilla: 2015 augusztusában mondtuk ki a boldogító igent.

– Mi volt az esküvőtök legemlékezetesebb pillanata?
Peti: Az esküvőnk valójában egy nagy, emlékezetes pillanat volt. Mivel viszonylag későn házasodtunk ahhoz képest, hogy mennyivel előtte kezdődött a kapcsolatunk, így volt idő megszervezni életünk nagy eseményét. Úgy voltunk vele, hogy az ember ilyet az életben csak egyszer él át, és annak olyannak kell lennie. A templomi adott volt, mind a ketten meg vagyunk keresztelve, és a családomban kiemelten fontos szerepet kap a vallás. A polgárit mindenképpen szabadtéren szerettük volna, így választottuk viszonylag rövid keresgélés után a festői Fenyőharaszti Kastélyszállót, ami egy sokhektáros természetvédelmi területen helyezkedik el.

 

” … közösek a célok, közös a kassza”

Lilla: A nagy napon délelőtt átjöttek hozzánk a barátaink, és elkezdtünk készülődni, a fotós remek képeket készített a társaságról már itt is. Ezután megérkezett egy piros oldtimer cabrio mustang értünk, és elvitt minket a Bazilikába, ahol megtörtént a templomi szertartás. Ez leírhatatlanul szép volt, sokan pityeregtek, szerintem még én is. Ezután elvitt minket a csodaautó Fenyőharasztra, ahol már falatokkal várták a násznépet a kastély dolgozói. Mivel ottalvós buli volt, ezért mindenki elfoglalta a szobáját, mi pedig elmentünk a fotózásra. Ezután következett a polgári szertartás, amit az árnyas fák alatt tartottak meg nekünk, csodásan fel voltak díszítve a fák és az egész környezet olyan megnyugtató és meghitt volt. A vacsora is szabadtéren volt, gyönyörű volt a dekoráció a kiköltöztetett asztalokon és körben az egész területen. Mi nem ettünk túl sokat, mert eléggé összeszűkült a gyomrunk az egész napos izgalomban, úgyhogy hamar váltottunk a buli részhez, amihez egy fantasztikus Band érkezett élőzenével, épített színpaddal. Szuper hangulat volt. A fiatalok hajnalig bírták, a szülők, nagyszülők lefeküdtek hamarabb. A násznép azóta is emlegeti ezt az esküvőt, sokan elmondásuk szerint életük legjobb lagziján voltak.

“…nagyon foglalkoztatott a vega, vegán lét, ezért nem hagytam fel a szándékkal, hogy egyszer alkotunk valamit, amivel mi is hozzá tudunk tenni ehhez.”

– Hogyan jellemeznétek egymást 3-3 szóval?
Lilla: Én Petit úgy jellemezném, hogy: türelmes, megfontolt, igazságos (tökéletes) 🙂
Peti: Lelkiismeretes, odaadó, szorgalmas (és még sok más jó dolog 🙂 )

– Hogyan jött a “Vegan Love” ötlete? Milyen társnak lenni a munkában is?
Lilla: Mivel a Magic Burger 2010-es indulása óta nagyon foglalkoztatott a vega, vegán lét, ezért nem hagytam fel a szándékkal, hogy egyszer alkotunk valamit, amivel mi is hozzá tudunk tenni ehhez. Én már akkoris vega voltam, és szerettem volna vegán lenni, de tudtam, hogy ez még odébb lesz. A Peti pár év múlva különböző okok miatt követett a vega létbe, majd majdnem egyidőben áttértünk a növényi alapú táplálkozásra. Amikor a cég fejlesztése képbe jött, egyértelmű volt, hogy nem a húsos irányba fogunk mozdulni, hanem a növényi táplálkozást szeretnénk a továbbiakban népszerűsíteni. Így jött a Vegan Love.

Peti: Társnak lenni a munkában egyszerre jó és rossz is. Jó azért, mert nagyrészt egy rugóra jár az agyunk, nem kell sokat magyarázni a másiknak, hogy milyen döntéseket miért hozunk meg. Közösek a célok, közös a kassza. Nincs olyan, hogy én ezt meguntam, nincs kedvem tovabb csinálni, fizess ki és kilépek a cégből. Számtalan ilyen meggondolatlan összeállást láttunk a környezetünkben és óriási kínlódások árán tudtak csak megszabaulni egymástól, ami nem egy sikersztori, valljuk be. Plusz a kapcsolat is automatikusan megromlik. Nekünk így a munkán kívüli időben is (bár létezik ilyen? 🙂 ) van lehetőségünk beszélgetni dolgokról, vagy ha mélyrepülésben vagyunk, akkor megvigasztalni a másikat, és ha nagy sikereket érünk el, akkor együtt örülni azoknak. Ugyanakkor pontosan ez a nehézsége is, hogy amikor eltérő nézeteket vallunk valamiről, akkor hogyan értessük meg a másikkal, akinek nyilván szintén sziklaszilárd véleménye van, hogy az egyébként nem biztos, hogy úgy van, vagy, hogy az úgy jó lesz.

 

“Soha ne adjátok fel :)”

– Van kedvenc vegán helyetek (a sajátotokén kívül :))?
Peti: A Great Bistro és a Say Cheez a favorit, és a Napfényesbe is rendszeresen járunk.

– Mi a közös hobbitok? Egyáltalán jut időtök kikapcsolódásra a Magic Burger és a Vegan Love mellett?
Lilla: A befogadott kutyáink és macskáink. Kutyus hat van, cica pedig négy.
Peti: Ha velük sem kell foglalkozni egy kis ideig, akkor bizonyára külföldön vagyunk valahol Európában, jobb esetben a lakóautónkkal rójuk a kilométereket. Imádunk Hollandiában időzni, ott egész sokat vagyunk egy évben. Másik kedvencünk London. Nem titok, hogy ilyenkor nagyrészt gasztro utazásokra megyünk, kipróbáljuk az új vegán éttermeket, vagy fogásokat, alapanyagokat tesztelünk. Ez a munka igen kellemes része 🙂

– Milyen inspirációt küldenétek azoknak, akik a párjukat keresik a Vega Randin?
Lilla: Soha ne adjátok fel 🙂 Vegaként, vegánként biztosan sokan nehéznek találják a társkeresést, de ha csak a mi sztorinkra gondolunk, hogy Peti mindenféle presszió nélkül követett engem a vega/vegán létbe, akkor máris felcsillan a reménysugár. Főleg, hogy manapság már ilyen szuper kezdeményezések is segítik ezt, mint a Vega Randi 🙂

 

Interjú: Kriszta – Vega Randi

Címkék:

©2020 Vega Randi - PÁRTALÁLÓ TÁRSKERESŐ BLOG -vegánoknak, vegetáriánusoknak és érdeklődőknek - Minden jog fenntartva.

Kapcsolat

Ha kérdésed lenne az oldalunkkal kapcsolatban, keress minket nyugodtan!

Folyamatban...

Lépj be!

vagy    

Elfelejtetted a részleteket?

Create Account